We gaan samen op zoek naar je krachten en weerbaarheid om moeilijkheden te overwinnen.

Belangrijke onderdelen.

Vanuit een gedragstherapeutisch kader werken we met 3 onderdelen: spreken, zoeken en oefenen. Ik laat je eerst en vooral wat spreken, spreken over wat moeilijk is, maar ook over wat je graag doet en wat goed loopt.

In deze dialoog gaan we samen zoeken naar wat maakt dat zaken moeilijk zijn, wat achter je angsten of hindernissen in contact met je omgeving ligt als ook wat maakt dat bepaalde hobby’s of vrijetijdsbesteding je helemaal “zen” kunnen maken.

Vanuit inzichten die we samen opdoen gaan we dan weer samen op zoek naar manieren om je dagelijks leven anders vorm te geven. We gaan dan oefenen, samen in de sessie of ik laat je dingen uitproberen thuis.

Vormgeving van de sessies.

Het traject start uiteraard met een kennismakend gesprek. Tijdens dit kennismakend gesprek kom je iets meer te weten over mij als persoon en hulpverlener (om te meten of er een match en persoonlijke klik is) en wordt er voornamelijk geluisterd naar jou verhaal en jou moeilijkheden. Nadien proberen we samen een ritme af te stemmen voor onze sessies zodat je zelf de keuze hebt of je elke week, om de twee weken of bijvoorbeeld maandelijks wil terugkomen naar de praktijk.

Een sessie duurt 45 minuten waarbij altijd eerst even ruimte gemaakt wordt om te ventileren en aan te voelen hoe je er op dat moment bij zit, waarna we opnieuw proberen de rode draad vast te pakken en in te zetten op je hulpvraag. Dit kan, afhankelijk van je noden, eerder via gesprekstherapie of door middel van oefeningen zijn. Aan het einde van de sessie worden vaak tools aangereikt om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Individuele sessies.

Sessies gaan meestal individueel door, maar de omgeving is uiteraard ook heel belangrijk in het proces dat je doormaakt.

Daarom is er ook zeker de mogelijkheid om, indien je dit wenst af en toe iemand mee te brengen. Ouders, grootouders, je partner, een vriend/vriendin,… iedereen is welkom om een sessie bij te wonen.

Hierbij geldt echter dat we dit op voorhand even samen bespreken zodat we hierin ook grenzen kunnen aangeven rond wat we met de omgeving delen en wat niet.

Ben je klaar terug balans te vinden in je leven?